新加坡的“花园式”医院大楼

2019年01月11日     1,287     检举

serie and multiply architects合作,在新加坡完成了新的榜鹅社区中心和综合医院—“绿洲露台”。该项目旨在为榜鹅的公共住宅社区提供服务,包括零售,康乐和公共设施。该项目的特点是广泛使用绿色空间。一系列郁郁葱葱的花园露台向水道倾斜,是主要的共享空间之一,拥有天然圆形剧场儿童游乐场等元素。园景绿化屋顶为城市农业提供移植床。这些花园既是美学尝试,也是一项集体园艺项目,在居民的培育、维护和享受中,滋养著社区纽带。

serie architects, in partnership with multiply architects, has completed the new punggol neighborhood center and polyclinic in singapore, ‘oasis terraces.’ the project, developed to serve punggol’s public housing neighborhoods, comprises retail, health, and communal amenities. the project is characterized by its pervasive use of green space. a series of lush garden terraces sloping toward the waterway serves as one of the primary shared spaces and feature such elements as a natural amphitheater children’s playgrounds. the landscaped green roof offers planting beds for urban farming. these gardens are both an aesthetic endeavor and a collective horticultural project, nourish community bonds as residents cultivate, maintain and enjoy them.

serie and multiply architects合作,在新加坡完成了新的榜鹅社区中心和综合医院—“绿洲露台”。该项目旨在为榜鹅的公共住宅社区提供服务,包括零售,康乐和公共设施。该项目的特点是广泛使用绿色空间。一系列郁郁葱葱的花园露台向水道倾斜,是主要的共享空间之一,拥有天然圆形剧场儿童游乐场等元素。园景绿化屋顶为城市农业提供移植床。这些花园既是美学尝试,也是一项集体园艺项目,在居民的培育、维护和享受中,滋养著社区纽带。

serie architects, in partnership with multiply architects, has completed the new punggol neighborhood center and polyclinic in singapore, ‘oasis terraces.’ the project, developed to serve punggol’s public housing neighborhoods, comprises retail, health, and communal amenities. the project is characterized by its pervasive use of green space. a series of lush garden terraces sloping toward the waterway serves as one of the primary shared spaces and feature such elements as a natural amphitheater children’s playgrounds. the landscaped green roof offers planting beds for urban farming. these gardens are both an aesthetic endeavor and a collective horticultural project, nourish community bonds as residents cultivate, maintain and enjoy them.

面向水道的大型避风广场体现了社区的核心。这个广场是为一系列社区活动和项目而设计的,是整个场地和相邻火车站的主要交通枢纽。每个可见的地方都覆蓋着茂密的绿植。这些绿植与围绕餐厅和综合医院的阳台空间一起,充当内外部间的环境过滤器。该建筑以轻盈和开放感为特征,允许日光和微风渗透并自然通风。

a large sheltered plaza facing the waterways embodies the heart of the community. programmed for a range of communal activities and events, this plaza serves as the main point of circulation throughout the site and from the adjacent railway station. every visible elevation is covered with lush planting. together with the veranda spaces that wrap around the restaurants and polyclinic, these plants act as an environmental filter between exterior and interior. the architecture is further characterized by an element of lightness and openness, allowing daylight and breezes to permeate and naturally ventilate the building.

平面图

剖面图

建筑师:serie architects

地点:新加坡 榜鹅

面积:27000平方米

新加坡网站推荐

狮城新闻APP